Kardiyovasküler (Kalp Damar) Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi

Kardiyovasküler (kalp-damar) hastalıkları ülkemizde ve dünyada görülen ölüm nedenlerinin ilk sırasında gelmektedir. Kalp damar hastalıklarının nedenleri arasında genetik faktörler ve çevresel faktörler yer almaktadır.

Kardiyovasküler (kalp-damar) hastalıkları ülkemizde ve dünyada görülen ölüm nedenlerinin ilk sırasında gelmektedir. Kalp damar hastalıklarının nedenleri arasında genetik faktörler ve çevresel faktörler yer almaktadır. Beslenme alışkanlıkları ise çevresel faktörlerden biridir.

Bilimsel araştırmalar; beslenmede yapılan olumlu değişimlerin kalp damar hastalıklarının tedavisinde  ve bu hastalıkların önlenmesinde oldukça etkili olduğunu göstermektedir.

Kalp damar hastalıklarından korunmak için beslenmede şunlara özen göstermek gereklidir:

- Yağı azaltın

- Doymuş yağlar yerine doymamış yağları tercih edin

- Kolesterolü sınırlayın 

- Posa tüketiminizi arttırın (meyve, sebze, baklagil ve tahıllar tüketerek)

- Daha fazla meyve sebze tüketin

- ideal vücut ağırlığınızı koruyun

Bunların yanı sıra size uygun egzersiz, stresten, sigaradan ve aşırı alkolden uzak durmak kalp sağlığınız için gereklidir.

“Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.”
Kardiyovasküler (Kalp Damar) Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi biriminden
Uzman Görüşü Alın

Uzman Görüşü Alın

Adınız Soyadınız
GSM
Eposta Adresiniz