Gastrik Bypass

Gastrik by pass cerrahisinde; midenin büyük kısmı işlev dışı bırakılır.  Mide yukarından yemek borusuna, aşağıdan ise ince bağırsağa bağlıdır. Gastrik by pass ameliyatında; midenin yemek borusundan sonraki 25-30 ml'lik kısmından sonra ince bağırsak bağlanır. Yani böylelikle mide hacmi 25-30 ml'ye kadar düşürülür.
Normalde mideden bağırsağa geçen sindirim ürünlerinin hemen hemen hepsi bağırsaklardan geri emilerek vücuda alır. Su, şeker, yağlar, mineral ve vitaminler bu maddeler arasında yer alır. Gastrik by pass ameliyatında sadece mide küçültülmez aynı zamanda bağırsaklardan geri emilimin gerçekleşmesi için gerekli alan azaltılarak şeker yağ gibi maddelerin vücuda girmesi engellenir.

Gastrik bypass ameliyatlarının bazı avantajları varsa da dezavantajı hastalarda tüp mide ameliyatından sonra görülenden daha fazla oranda mineral ve vitamin eksiklikleri görülebiliyor olmasıdır. Bunun nedeni gastrik by pass ameliyatı ile ince bağırsaktan besinlerin emiliminin engellenmesidir. Dolayısıyla ameliyat sonrasında kişiler bu vitamin ve eser element eksiklikleri açısından daha yakından takip edilmelidir.

Gastrik by pass ameliyatlarının Roux-y gastrik by pass ve mini gastrik by pass gibi tipleri ve bunlara da eklenebilen duodenal switch gibi çeşitli işlemleri bulunmaktadır. Tümü midenin küçültülmesi ve ince bağırsaktan emilimin azaltılması mekanizmalarına dayanır. 

Obezite merkezimizin uzman hekimleri ve özellikle de ekip lideri olan genel cerrahi uzmanı sizin için hangi ameliyatın uygun olacağına sizinle birlikte karar verecektir. 

İleri Tıbbi Uygulama Merkezlerimiz ve Bölümlerimiz