YİYECEKLERİ NASIL SAKLAMALIYIZ

YİYECEKLERİ NASIL SAKLAMALIYIZ

Kategoriler

Doğru saklama teknikleri

Örneğin ekmeği buzdolabında mı ya da dondurucuda mı yahut ekmek kutusunda mı saklamalıyız? Domatesi buzdolabına mı yoksa mutfak dolabına mı koymalıyız? Birçok ilaç gibi besinler ,şifalı macunlar , cildi gençleştiren besinler yanlış saklama yöntemleri yüzünden etkilerini yitirip saç sorunları başta olmak üzere birçok rahatsızlığa neden oluyor

Bunlardan en fazla tartışılanı kuşkusuz tereyağı oldu. İnsanlar tereyağının nasıl ve ne kadar süre dolabın dışında tutabileceğini araştırdı.Yapılan deneylere ve araştırmalara göre ; tereyağını ambalajından çıkarmadan buzdolabında saklamamız gerekiyor ve kullanmadan 10-15 dakika önce çıkarmamız gerekiyor.Tereyağı pastörize sütten yapılır ve uzun süre dışarıda kalınca bozulma yüksektir.Tuzlu tereyağının bozulma süresi daha düşük çünkü tuz, bozulma oranını azaltıp bakterileri uzak tutuyor. Özet olarak, tereyağını dışarıda tutmanız önerilmiyor ama birkaç saat dışarıda kalmasında da sorun olmuyor.

Bazı yiyeceklerse tamamen buzdolabının dışında tutulmalı. İşte buzdolabında saklamamanız gereken 10 yiyecek…

1- Domates, buzdolabında tüm tadını kaybeder. Dolaptaki soğuk hava olgunlaşma sürecini engeller ve olgunlaşma domatese tadını veren olaydır. Domateslerinizi dolabın dışında bir sepette ya da kasede saklamanızı öneriyoruz. Domates sinirlilik çekenlerin bir numaralı dostu olmalıdırdomates

2-Fesleğen, buzdolabında bırakılırsa çabuk solar, ayrıca çevresinde ki tüm yiyeceklere kokusunu bırakır.En iyisi onu dışarıda, bir bardak suyun içinde saklamak. Eğer onları uzun süre saklamak istiyorsanız kurutup dondurmanızı tavsiye ediyor.

3- Patatesi buzdolabının soğuğunda saklamanız nişastasının şekere dönüşmesine sebep oluyor ve geriye tatlı, pütürlü bir patates oluşuyor. Patatesleri dolaba koymak yerine kağıt bir torbaya koyup serin bir yerde saklamalısınız, soğuk değil . Kileriniz yoksa patatesler için uygun yer karanlık bir kenar olacaktır.

4-Soğanı buzdolabına koyarsanız nem onları yumuşak ve küflü hale dönüştürecektir. Soğanlarınızı serin ve kuru bir yerde tutmalısınız. Yeşil soğan içinde daha fazla su barındırdığı için buzdolabında tutulmalarında problem çıkmayacaktır.

Ayrıca soğanlar ile patatesleri ayrı saklamalısınız, beraber saklandıklarında hepsi çabuk bozulur

5- Buzdolabında saklanan sarımsak, ilerledikçe filizlenmeye başlayacaktır ayrıca esnekleşip küflenecektir. Sarımsağı da serin ve kuru bir yerde tutmalısınız.

6- Buzdolabı ekmeklerini hızlıca kurutur. Eğer dilimlenmiş değilse ekmeği ekmek kutusunda veya dondurucuda tutmalısınız. 4 gün içerisinde tüketeceğiniz miktarda ekmeği tutmalı ve kalanını dondurucuya koymalısınız.Dondurucudaki ekmek sarılı olmalı ki nemlenmesin. Dondurucudan çıkardıktan sonra yemekten veya tost yapmadan önce tamamen çözülmesini beklemelisiniz.

7- Zeytinyağını da kuru ve serin bir yerde tutulmalı ama buzdolabından da uzak tutmalısınız. Buzdolabına koyulan zeytinyağı yoğunlaşarak katı yağ kıvamına gelecektir.kahve

8-Eğer buzdolabınızda kahve varsa, tüm tadını kokusunu kaybeder ve dolaptaki diğer kokuları da içine çeker. Kahveyi serin, kuru ve karanlık bir yerde saklamalısınız böylece tazeliğini ve tadını muhafaza edecektir.

Tarih 21.8.2016 editor@florence.com.tr
Paylaş
Bizden haberdar olmak
ister misiniz?
florence nightingale hastanesi çağrı merkezi
florence nightingale hastanesi

Copyright 2016 Florence Nightingale. Tüm hakları saklıdır.

Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.