Kalp nakli sonrası enfeksiyondan korunma

Kalp nakli sonrası enfeksiyondan korunma

Kategoriler

Aynı anda 2 kişiden fazla ziyaretçi kabul edilmemeli, bulaşıcı hastalığı olan kişilerden uzak durulmalıdır

Kalp naklinden sonra hastaların sağlıklarına hızla kavuşmasında sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi büyüktür.

Ayrıca organ reddinin önlenmesi için  hastaların ömür boyu kullanması gereken bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlarla birlikte beslenmede dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da vardır. Örneğin bu tedaviler ile şeker hastalığı ortaya çıkabilir, kan yağları yükselebilir veya kemiklerde zayıflık görülebilir. Tüm bu istenilmeyen etkilerden kaçınabilmek için uygun şekilde beslenilmek gereklidir. Alınan ilaçlar vücut için faydalı bazı maddelerin eksikliğine yol açabilir. Bilinçli bir diyetle bu maddeler yerine koyulabilir.

Tuz vücuttaki su miktarını arttıracağı ve tansiyonu yükselteceği için alımına dikkat edilmeli ,yiyecekler tuzsuz veya az tuzlu olmalıdır.

Vitamin ihtiyacı için her türlü sebze ve meyve düzenli olarak tüketilmelidir. (meyve ve sebzelerin iyi yıkanması, kabuklarının soyulması önerilir)

Çiğ ve az pişmiş et, yumurta ve deniz ürünlerinden tüketilmemelidir. Besinlerin iyi piştiğine emin olduktan sonra yenilmesi önerilir.

Pastörize edilmiş süt ve süt ürünleri tüketilmelidir.

Yağda kızarmış gıdalardan kaçınılmalıdır. Az yağlı ve az şekerli diyet ile kan şekeri ve kolesterol seviyesinin düşük olmasına dikkat edilmelidir.

Kilo alınmaması için unlu, şekerli ve yağlı gıdaların tüketimi kontrollü olmalıdır.

Katkı maddeli hazır gıdalardan uzak durulmalıdır.

Mümkün oldukça evde pişen yemekler tüketilmelidir.

Tarih 15.5.2016 editor@florence.com.tr
Paylaş
Bizden haberdar olmak
ister misiniz?
florence nightingale hastanesi çağrı merkezi
florence nightingale hastanesi

Copyright 2016 Florence Nightingale. Tüm hakları saklıdır.

Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.