İftar ile sahur arasına küçük ara öğünler ekleyin

İftar ile sahur arasına küçük ara öğünler ekleyin

Kategoriler
İftar ile sahur arasına küçük ara öğünler eklenmeli, böylece hem bir defada fazla miktarda yemenin vereceği olumsuzluklar engellenmeli hem de yavaşlayan metabolizmaya destek olunmalı

- Su kaybını önlemek için, besin alındığı süre boyunca 2,5 litre su içilmesine özen gösterilmelidir.
- İftarda aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine; sütlü tatlılar (sütlaç, güllaç, muhallebi vb.) veya meyve tatlıları tercih edilmelidir.
- İftarda yemekler, çok sıcak veya çok soğuk tüketilmemelidir. Aksi takdirde reflüyü tetiklemektedir. İyice çiğneyerek tüketilmelidir.
- Tek seferde büyük porsiyonlar yerine, iftardan sonra birer saat ara ile her seferinde azar azar küçük porsiyonlar şeklinde beslenilmelidir.
- Oluşabilecek kabızlığı önlemek için, yemeklerde lif oranı yüksek gıdalar (kurubaklagiller, kepekli tahıllar, sebzeler) ve ara öğünlerde de taze ve kuru meyveler, ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler tercih edilmelidir.
Sahur ve İftar Menü Önerilerini aşağıda bulablirsiniz.

Sahur

- 1 dilim peynir

- Sebze
- Zeytin
- 1 dilim tam buğday ekmeği
- 1 bardak süt
- Muz

Sahur 2

- 1 kase ayran aşı çorbası
- 3 adet ceviz + 10 badem
- 3 adet kiraz
- Sebze

Sahur 3

- Yumurtasın bol sebzeli menemen
- Sebze
- Zeytin
- 1 kase cacık
- 1 dilim kepekli ekmek

Sahur 4

- Yumurta
- 1 dilim lor peyniri
- Sebze
- 1 dilim kepekli ekmek
- Kayısı

Sahur 5

- Yumurtadan mantarlı dereotlu omlet
- Maydanoz
- Badem + 3 ceviz adet hurma
- 1 bardak süt
- 1 dilim kepekli ekmek

Sahur 6

- Yumurtalı kepekli ekmek
( susam, çörekotu, kekik, kırmızı biber )
- 1 dilim beyaz peynir
- Sebze
- Zeytin
- Kivi

Sahur  7

- Tost
- Sebze
- Süt
- Badem + 3 ceviz

İftar mönüsü 1

- 1 kase erişteli mercimek çorba
- Et
- Barbunya
- Kırmızı biber mezesi
- Bir dilim karpuz

İftar Mönüsü 2

- 1 kase tavuk suyuna şehriye çorba
- Tavuk sote
- Bulgur pilavı
- Yeşil salata

İftar Mönüsü 3

- 1 kase ezogelin çorba
- Bamya yemeği
- Pilav Salata
 
İftar Mönüsü 4

- 1 kase domates çorba
- Köfte
- Semizotu salatası
- Pide
- Sütlaç

İftar Mönüsü 5

- 1 kase tarhana çorba
- Somon
- Yeşil salata
- Patates

İftar Mönüsü 6

- 1 kase ayran
- Arabaşı çorbası
- Sebzeli tavuk salatası
- Taze fasulye tatlısı

İftar Mönüsü 7

- 1 kase kırmızı mercimek çorbası
- Sebzeli kuzu kol butları
- Kabak mücver
- Enginar

Diyetisyenin önerisi:

1 kase sütlü sebze çorbası
- Kereviz sapı ve havucu doğrayın.
- Yağ eklediğiniz bir tencerede kavurun.
- Üzerine kabukları soyulup doğranmış patatesi ekleyin.
- Brokoliyi çiçeklerine ayırıp sebzelerin içine atın.
- 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin, süt ve suyu ilave edin.
- En son az tuz ve muskatı ekleyip sebzeler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişmeye bırakın.
- Pişen çorbanızı blender ile pürüzsüz bir hale getirin
Tarih 31.5.2016 editor@florence.com.tr
Paylaş
/*