Kardiyovasküler (kalp damar) hastalıklarında tıbbi beslenme tedavisi

Kardiyovasküler (kalp-damar) hastalıkları ülkemizde ve dünyada görülen ölüm nedenlerinin ilk sırasında gelmektedir. Kalp damar hastalıklarının nedenleri arasında genetik faktörler ve çevresel faktörler yer almaktadır. Beslenme alışkanlıkları ise çevresel faktörlerden biridir.

Bilimsel araştırmalar; beslenmede yapılan olumlu değişimlerin kalp damar hastalıklarının tedavisinde  ve bu hastalıkların önlenmesinde oldukça etkili olduğunu göstermektedir.

Kalp damar hastalıklarından korunmak için beslenmede şunlara özen göstermek gereklidir:

- Yağı azaltın

- Doymuş yağlar yerine doymamış yağları tercih edin

- Kolesterolü sınırlayın 

- Posa tüketiminizi arttırın (meyve, sebze, baklagil ve tahıllar tüketerek)

- Daha fazla meyve sebze tüketin

- ideal vücut ağırlığınızı koruyun

Bunların yanı sıra size uygun egzersiz, stresten, sigaradan ve aşırı alkolden uzak durmak kalp sağlığınız için gereklidir.


İleri Tıbbi Uygulama Merkezlerimiz ve Bölümlerimiz

/*