Yöresel Kahvaltı Çeşitleri

Beslenme uzmanlarına göre günün en önemli öğünü kabul edilen kahvaltı Türkiye’de nasıl yapılıyor, en çok hangi gıdaları yiyoruz diye baktığımızda görüyoruz ki aslında daha çok hayvansal gıdalar tüketiyoruz. Kalorisi yüksek kızartmalar, börekler, peynirler listenin en başında yer alıyor. Şişli Florence Nightingale Hastanesi beslenme ve diyet uzmanı Tuba Kayan Tapan, Türk kahvaltılarını değerlendirirken; pek çok yöre kahvaltısının haftada bir ya da iki kere yenmesinin doğru olacağını belirtiyor. Tapan doymuş yağdan zengin kahvaltılarımızın dikkatli yapılması gerektiğini söylüyor.


Türkiye’nin kahvaltı sofraları!

Türkiye’nin kahvaltı sofraları!

Türkiye’nin kahvaltı sofraları!

Türkiye’nin kahvaltı sofraları!

Türkiye’nin kahvaltı sofraları!

Türkiye’nin kahvaltı sofraları!



VATAN Gazetesi

  • Yöresel Kahvaltı Çeşitleri
Tarih 21.9.2016 editor@florence.com
Paylaş
Benzer Haberler
/*