Sebze meyvelerden hazırlanan içecekler son yıllarda ülkemizde de sıklıkla tercih ediliyor.

Uzmanlar, asitli, gazlı içecekler ve hazır meyve sularının yerine taze sebze sularının tercih edilmesinin sağlık açısından önemli olduğunu belirterek, "Salatalık, ıspanak , pancar, havuç, elma, kivi gibi sebze ve meyvelerin katı meyve sıkacaklarından geçirilerek elde edilen bu içecekler içerdikleri vitamin, mineral, fitokimyasallar ve enzimler ile beraber tam anlamıyla bir şifa deposu" diyor.

GRİPTEN KANSERE KADAR 

Sebze ve meyveler bağışıklık sistemi için önemli olan antioksidanlardan zengin besinler olduğu için bizi gripten kansere kadar birçok hastalığa karşı koruyor. Sebze suları, asitli ve gazlı içeceklerin aksine günlük sıvı ihtiyacımıza destek oluyor. B12 vitamini hariç diğer B grubu vitaminleri içeren sebzeler metabolizmanın ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlıyor.

KEMİKLERE YEŞİL SEBZELER

Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan kalsiyum, kemik sağlığı için ve aynı zamanda büyüme ve gelişme için önemli bir mineraldir. Kalsiyumun yanı sıra magnezyum, potasyum, selenyum gibi sağlığımızın korunmasında önemli mineralleri de içermektedir.

EN GÜZEL DETOKS

Sebzelerin toksin atıcı özelliklerinden dolayı vücudumuzun temizlenmesinde de önemli görevleri vardır. Sebzelerin suyunu içmek yerine sebzeleri blendırdan geçirerek posalı haliyle de tüketmek bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Posa tüketimi, kolesterolün emilimin azaltılması, kan şekerinin kontrolü ve kolon kanserinin önlenmesinde önemli yer tutar. Birçok faydasıyla ön plana çıkan sebze sularından bazıları şöyle:

KIRMIZI SEBZE SUYU İÇİN!

MALZEMELER:

1 orta boy pancar
1 adet havuç
1 elma
Yarım baş mor lahana
1 ince dilim taze zencefil

YAPILIŞI: Bütün malzemeler yıkanır, katı meyve sıkacağından geçirilir ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketilmelidir. Hazırladığınız içeceği, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ederek tüketmek yağda eriyen vitaminlerden de yararlanmanızı sağlar.

YEŞİL SEBZE SUYU YAPIN

MALZEMELER:

4 tane Çengelköy salatalığı
1/2 baş marul veya kıvırcık
1 avuç nane yaprağı
1 avuç maydanoz
1 yeşil elma
1 ince dilim taze zencefil

YAPILIŞI: Bütün malzemeler yıkanır, katı meyve sıkacağından geçirilir ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketilmelidir. Hazırladığınız içeceği, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ederek tüketmek yağda eriyen vitaminlerden de yararlanmanızı sağlar.

SEBZE PÜRESİ İLE DİNAMİK BİR HAYATA ADIM ATIN...

MALZEMELER:

4-5 yaprak marul
4-5 dal maydanoz
1 salatalık
1 kivi
Yarım limonun suyu
400 ml su

YAPILIŞI: Bütün malzemeler yıkanır, blendırdan geçirilip hazırlanır ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketilir.

ÖNEMLİ!

Kronik hastalığı olan düzenli ilaç kullanan kişiler ve hamilelerin gün içerisinde doğru zamanda ve doğru miktarda sebze suyu tüketmesi gerekebilmektedir. Bu sebeple bu kişilerin hekim veya diyetisyen onayı ile sebze suyu tüketmesinde yarar vardır.

Tarih 23.9.2016 editor@florence.com
Paylaş
Benzer Haberler
Bizden haberdar olmak
ister misiniz?
florence nightingale hastanesi çağrı merkezi
florence nightingale hastanesi

Copyright 2016 Florence Nightingale. Tüm hakları saklıdır.

Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.