Prof. Dr. Canan Karatay “Sofradan aç kalkmayın. Sık aralıklarla yemek yemeyin. Hareketsizlikten kurtulun”

Prof. Dr. Canan Karatay, saat 19.00-20.00 den sonra hiçbir şey yenmemesini, sadece su, kahve, çay, bitki çayları, ayran, soda gibi sağlıklı içecekler tüketilmesini öneriyor. “Doyana kadar yemek yiyin ancak öğünler arasına 4,5-5 saat koyun” diyor. Hatta tercihen sadece 2 öğün yemek yenmesini tavsiye ediyor. Günde en az yarım saat açık havada yürüyüş yapılmasının alışkanlık haline getirilmesini istiyor.

SERBESTLER (Glisemik İndeksi Düşük Gıdalar)

  • Et, balık
  • Serbest dolaşan tavuk
  • Doğal her türlü ürün ve yumurta
  • Sebze, salata
  • Günde 1 porsiyon elma, armut, ayva, portakal, mandalina, şeftali, çilek, erik, kiraz.
  • Bakliyat,
  • Bulgur
  • Tereyağı, zeytinyağı, fındık yağı
  • Ceviz, kavrulmamış fındık, badem ve fıstık
  • Glisemik indeksi düşük kuru meyveler. Örneğin 3-5 adet günkurusu kayısı, kuru erik vb.
  • Pişmemiş havuç
  • Pastırma
  • Maden suyu, ayran, yoğurt, bitki çayı, türk kahvesi, filtre kahve
  • Günde en az 2 litre su

YASAKLAR (Glisemik İndeksi Yüksek Gıdalar)

  • Her türlü tahıl unu ve bunlardan yapılmış gıdalar
  • Ekmeğin her çeşidi
  • Öğütülmüş tahıllar
  • Ayçiçek yağı, mısırözü yağı, margarin
  • Kavrulmuş kuru yemişler
  • Her türlü şeker, şekerli gıda
  • Her türlü tatlandırıcı ve diyabetik ürün
  • Pirinç, patates,
  • Pişmiş havuç
  • Karpuz, kavun, üzüm, incir, muz
  • Markette satılan tavuk, yumurta
  • Markette satılan fabrikasyon her türlü ürün
  • Sucuk, salam, sosis
  • Diyet, light ürünler dahil her türlü meşrubat
  • Meyveli yoğurt
  • Hazır kahve
  • Her türlü alkollü içecek

Tarih 18.1.2018 editor@florence.com.tr
Paylaş
Benzer Haberler