İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü Uzm.Dr. Özgür Şamilgil, genetik faktörlerin ve yanlış beslenmenin kanser üzerinde etkili olduğunu söylüyor.Yaşam tarzında yapılacak değişiklikler sayesinde bu hastalığın yüzde 35 oranında azaltılacağını belirtiyor.
MIŞIL MIŞIL UYU..
Uykunun kanserden korunmadaki görevine değinen Uzm.Dr. Özgür Şamilgil, ''6-8 saatlik uyku, bağışıklık sistemini güçlendirir.Hafızayı korur.Araştırmalar, uykusuzluğun tümör gelişimini 3 kat arttırdığını gösteriyor. 5 saatten az veya 9 saatten fazla uyumak kalp krizi ve inme riskini yüzde 50 kadar arttırır''diyor.
SEMİZOTU İYİLEŞTİRİR
Kanserden korunmada organik besinlerin tüketiminin önemine dikkat çeken Uzm.Dr. Özgür Şamilgil, ambalajlı gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirtiyor. Mevsiminde posasıyla tüketilmek şartıyla koyu kırmızı gıdalar, ahududu, çilek, yaban mersini, böğürtlen, karadut, şalgam ve mantarın kanserden koruduğunu söylüyor. Antioksidan bakımından zengin olan balın, kanserle mücadele ettiğini vurguluyor. Kansere savaş açan diğer besinleri şöyle sıralıyor;